Marc skal være en del af TVIS i 10 uger

2024-02-08

I TVIS har vi besøg af Marc Andersen, der er ved at uddanne sig til Maskinmester på Fredericia Maskinmesterskole.

I 10 uger skal han være praktikant i TVIS, og skal i sin praktikperiode dykke ned i vores Asset Management system.

Bachelorpraktikant

Marc Andersen skal som en del af sin uddannelse på Fredericia Maskinmesterskole ud i ’den virkelige verden’, som han selv kalder det.

Han er i gang med den sidste og afgørende fase i uddannelsen, og kan til sommer kalde sig Maskinmester.

– Som en del af vores Bachelorsemester, skal vi alle sammen ud at prøve vores teoretiske viden af i praksis. Jeg havnede hos TVIS, fordi jeg fik besked om, at TVIS havde henvendt sig til Fredericia Maskinmesterskole i håb om at finde en Bachelorpraktikant, der gerne ville have fokus på Asset Management. Det tænkte jeg lød spændende og fik telefonnummeret på Tommy, der er TVIS’ vedligeholdelseschef. Jeg gav ham et kald, og kom til samtale 3 dage efter, hvor vi blev enige om, at jeg skulle starte den 29. januar.

Bachelorpraktikant<

Bachelorprojektet

I TVIS er Asset Management en del af det daglige arbejde, og det er netop Asset Management, der bliver omdrejningspunktet i det skriftlige Bachelorprojekt, som Marc afslutter sin uddannelse med.

Tommy Hermann, vedligeholdelseschef hos TVIS, var ikke i tvivl om, at det ville give mening, at få nye og friske øjne på Asset Management systemet, da det berører alle medarbejdere i TVIS.

TVIS har implementeret et Asset Management ledelsessystem, der sikrer, at vi kan bibeholde en høj forsyningssikkerhed og tage risikovurderede beslutninger. Alle afdelinger arbejder dagligt med Asset Management. Vi bruger det f.eks. i vores planlægning af vedligehold og drift samt i vores projektafdeling. Inden længe har vi i TVIS intern Audit på blandt andet vores Asset Management system, og derfor kunne det være et oplagt emne for Marc at skrive om i sit Bachelorprojekt. Planen er, at han forhåbentlig kan finde nogle punkter, der kan forbedres og evt. komme med en bedre løsning, som vi ikke selv ville have kommet frem til. I TVIS ser vi det som en fantastisk mulighed at have praktikanter, da vi kan lære noget af dem, og de lærer forhåbentlig også noget af os – Fortæller Tommy Hermann.

Det praktiske og Den grønne omstilling

Som maskinmesterpraktikant hos TVIS, får Marc også prøvet sine håndværksmæssige skills af.

– Min opstart har være lige på og hård, hvilket jeg godt kan lide. Jeg har allerede være med rundt på nogle af de mange stationer og haft vagt i kontrolrummet. Jeg har været med til at installere et program i nogle PLC’er, og har haft fingrene i en del praktiske ting ude på stationerne efterhånden. For mig betyder det meget at få lov til at prøve tingene i praksis. Der er en del ting at have styr på her i TVIS, men det hjælper at komme ud og se tingene.

Den grønne omstilling

På Fredericia Maskinmesterskole er der kommet mere fokus på den grønne omstilling, hvilket også er interessant for Marc.

-For mig er den grønne omstilling interessant, fordi den hele tiden fører nye teknologier med sig. Det er spændende at vide noget om, hvordan man skifter fra ikke-grøn til grøn energi. Og så betyder den grønne omstilling også flere jobmuligheder, da flere og flere virksomheder har fokus på den.

Når Marc er færdiguddannet Maskinmester, har han en klar ide om, hvad drømmejobbet er.

– Jeg drømmer om at blive mellemleder en dag. Men ved også godt, at det nok ikke er det, som jeg starter med at blive. Når muligheden for selv at præge retningen i min uddannelse har været der, har jeg haft fokus på data og ledelse. Sammen med min erfaring her hos TVIS er jeg sikker på, at min uddannelse kan føre mig til drømmejobbet.