Miljø
Fjernvarmeforbrugerne er langt i den grønne omstilling. Generelt har kollektive forsyningssystemer en lille klimabelastning pr. forbruger i forhold til individuelle løsninger baseret på naturgas og olie, men fjernvarme har altid handlet om at udnytte ressourcer effektivt og til fælles nytte. Siden 2018 udleder fjernvarmen i alle fire kommuner 59.551 Tons CO2 mindre om året sammenlignet med 2015.
Vi har udviklet et system med meget høj forsyningssikkerhed spredt ud på stabile varmeaftaler, og vi har forenklet strukturen, så grundlaget for udvidelser er fordelagtigt for mange. Det betyder også, at fjernvarme er en effektiv måde at udbrede grøn omstilling. Dels ved at udvikle flere Vedvarende Energi-projekter i TVIS-systemet, men også ved at tilbyde fjernvarme til endnu flere.

Biomasse
ØRSTED ejer Skærbækværket og sourcer biomassen, som bliver til fjernvarme. Men biomasse er ikke bare biomasse. Der ligger meget ambitiøse kriterier og vilkår til grund for bæredygtighedsprofilen på biomassen til Skærbækværket. Langt størstedelen er resttræ fra industri (tømmer, papir, møbler), som udgør den mængde træflis, der bliver til varme i Trekantområdet. Altså træ, der ikke har anden økonomisk værdi end energi, og som under alle omstændigheder ville udlede CO2 i forrådnelsesprocessen, efter det er kasseret fra industrien. Vi udnytter den blot til energi først.
Ørsted, Dansk Fjernvarme og flere parter i energibranchen dokumenterer bæredygtighedsprofilen ved hjælp af en uafhængig tredjepart, NepCon.
