Isprop sparer tid og penge

Indsendt af lja@tvis.net den 19. juni 2017, kl. 8:40
Kategori: 

I et understik på Østerbrogade i Vejle har TVIS fjernet to isolerkoblinger, da den ene meldte fejl på en strækning, som ikke længere er i drift. CJ Anlæg havde hovedentreprisen, hvor Kemp & Lauritsen lavede smedearbejdet, og det var en særlig udfordring på grund af tidspres fra Vejle Kommune, der etablerer et nyt kryds i forbindelse med udvidelsen af den nye supercykelsti i Vejle Midtby.

-Vi havde fire dage til at gennemføre projektet, hvor vi normalt ville sætte en stoppel ind i røret, når vi skal spærre det af, men det ville tage for lang tid. Vi lukkede af for ledningen, og Dansk Gasteknik hældte flydende nitrogen ned over rørkappen. Det har dannet en prop af is inde i selve røret, hvorefter vi kunne skære et stykke af røret og lukke med en endcap, siger Gregers Hovgaard, vedligeholdstekniker fra TVIS.

Metoden var ny for TVIS, men var effektiv på grund af den stramme tidsplan.

-Det var en hurtig og billigere måde at gøre det på, for det kræver mere plads og tid, hvis vi skulle sætte en stoppel, og det er dyrt at afspærre forsyningen i for lang tid. Logstor bidrog også med coating af rør, så vi har været mange aktører, der skulle gøre sin del hurtigt og effektivt, inden de andre entreprenør kunne fortsætte med at etablere supercykelstien. Så det var en succes, siger Gregers Hovgaard.