Fjernvarmen i drift igen kl 1 i nat

Indsendt af lja@tvis.net den 8. februar 2019, kl. 11:42
Kategori: 

Hurtig indsats sikrer fjernvarmen i Vejle

Lidt over kl 9.00 i går bliver TVIS informeret om, at DSBs entreprenør har boret hul på TVIS' fremløbsrør ved Østebrogade i Vejle. TVIS begynder med det samme at lukke af på begge sider af bruddet, fordi der står en seks-syv meter dampsøjle op i luften fra hullet.

TVIS begynder også at sætte lokale kedler i gang med at producere varme i samarbejde med de lokale varmeselskaber. Dels på grund af den hurtige reaktionstid og systemets fleksibilitet har fjernvarmeforbrugerne altså ikke kunnet mærke til mangel på varme.

Selvom TVIS lukker af for vandet er rørene stadig fyldte, så de bliver aftappet blandt andet med slanger. Omtrent 12.30 kan vi se, at dampen forsvinder fra hullet på røret og ved 13-tiden er det aftømt. Kemp & Lauritsen (Svejsning) og CJ-anlæg (gravearbejdet) er vores samarbejdspartnere, som har rykket hurtigt ud. Ved 16-tiden har de formået at grave røret fri og svejse hullet til. De skærer et stykke af og svejser det til igen. Det svarer til en prop eller lap, som K&L monterer.

Ved 20-tiden kan TVIS begynde at tilføre vandtrykket igen og ved 1-tiden om natten til fredag er systemet i fuldt drift igen. 

Materielle skader

Brokanten er undermineret, men der har kun været materiel skade. Det er et meget højt tryk, som vandet forlader røret med, men vandet fordamper så snart det bliver lukket ud af røret, fordi det er 105 grader varmt.

Hverken civile eller personale er kommet til skade. Der er boliger i nærheden, men fordi vandet fordamper, og det stort set er almindeligt brugsvand, er det vej- og banelegemet, der er påvirket fra grus og så videre, der er løbet ned på skinnerne. 

Effektivt samarbejde

Der har været en meget hurtig og effektiv dialog mellem TVIS' samarbejdspartnere, især Vejle Kommune og BaneDanmark, som har reageret meget hurtigt, hvor alle har arbejdet hårdt og målrettet på at begrænse skader og få systemet op og køre igen.

TVIS skal nu undersøge, hvor udgiftstung indsatsen har været. Dels er der arbejdstimer og skader på materiel, men også ”nede”tid har udgifter. Under alle omstændigheder har det begrænset udgifter, at der er reageret så hurtigt.

Læs mere på vafo.dk (nogle artikler kræver abonnement)