Mens vi venter på Energiforliget

Indsendt af lja@tvis.net den 16. oktober 2018, kl. 10:39
Kategori: 

To måneder i den varme stol hos TVIS er gået for Jørgen Nielsen efter han blev ansat som ny direktør for TVIS. Det er ikke et uvant ansvar, han har sat sig i spidsen for blandt andet med en baggrund i Vattenfall, men hos TVIS er markante strategiske målsætninger besluttet på forhånd.

-I Grøn Roadmap TVIS er der jo en meget klar målsætning om, at vi skal fortsætte den grønne omstilling. Overskudsvarme er en væsentlig del af fremtidens omstilling, og vi venter på, hvordan afgiftsniveauet i Energiforliget kommer til at falde ud, men med de nuværende udmeldinger, kan det bekymre mig, om overskudsvarme bliver for dyrt at udnytte som ressource. Vi risikerer, at overskudsvarme går til spilde, hvilket vil være et rigtig ærgerligt politisk signal at sende i en tid, hvor vi har fokus på grøn omstilling, intelligent ressourceforbrug og energioptimering, siger Jørgen Nielsen, direktør ved TVIS.

TVIS støtter kommunerne
Grøn Roadmap og TVIS’ funktion er at støtte erhvervsudviklingen i Trekantområdet og gøre bosætningen tiltalende for flere, ifølge Jørgen Nielsen, og det er nogle af årsagerne til, at TVIS er en markant aktør i området.

- Det spændende ved at sætte sig i direktør-stolen hos TVIS er, at selskabet opererer i den her dynamik mellem særligt fire arbejdsområder; energi, drift, politik og investeringstunge beslutninger. TVIS har en volumen, der skaber opmærksomhed omkring fjernvarme, og der er basis for vækst. Jeg ser gerne, at vi får et  system, som er tættere koordineret med el-markedet, og at vi generelt skaber et tættere samarbejde med lokale aktører, så vi udnytter de ressourcer, der er tilgængelige og skaber en solid multiforsyningstankegang, siger Jørgen Nielsen.

Bæredygtig fremtid
De foregående år har det store fokus været på biomasse, hvor TVIS har bevæget sig ind i en mellemfase i varmeplanlægningen.

-Vi kommer fra sådan en fossil fortid og har bevæget os over til biomasse, men grundlæggende handler det jo stadig om at sætte ild til et brændsel for at skabe varme. Vi bevæger os mod en tid, som er brændselsfri eller askefri, kan man kalde det, hvor vi udnytter overskudsvarme, udvikler varmepumpeprojekter, arbejder med alternative energikilder og lagring. Vi har opstillet ambitiøse krav, der sænker C02-udslippet på vegne af vores ejerkommuner, og vi har god tid til at udvikle og teste nye forsyningsmuligheder, der er bæredygtige i ordets egentlige forstand, siger Jørgen Nielsen.