TVIS sænker sine priser med 16 procent

Indsendt af lja@tvis.net den 23. maj 2016, kl. 9:45
Kategori: 

TVIS sænker sin variable priser til fjernvarmeselskaberne i Trekantområdet med 16 procent. Den 1. juli i år sænker TVIS prisen pr. GJ fra de nuværende knap 95 kroner til 79 kr. Det er TVIS’ bestyrelse, der har taget beslutningen om at sænke priserne på grundlag af forårets budgetrevision.

”TVIS er ikke sat i verden for at generere overskud. Vi er et nonprofit-selskab, så eventuelle overskud udbetaler vi til vores kunder, fjernvarmeselskaberne, ved at sænke vores priser”, siger Hans Bjørn, direktør ved TVIS.

Det er en overdækning på 22 millioner kroner fra 2015, faldende brændselspriser og en udsigt til faldende afgifter på en del af varmen fra SHELL-Raffinaderiet, som giver TVIS en samlet overdækning på 37 millioner kroner. De bliver dermed udbetalt til forbrugerne via fjernvarmeselskaberne.

”Vi har for nyligt fået tilkendt 91 millioner kroner fra Landsskatteretten på en del af varmen fra SHELL-Raffinaderiet, som vi uberettiget har betalt afgifter på. Beløbet er dog vores egen udregning, og vi afventer stadig en endelig bekræftelse fra SKAT, deres opgørelse og altså også en dato for, hvornår vi får beløbet refunderet. Det beløb, har bestyrelsen også besluttet skal refunderes til fjernvarmeselskaberne. Så det ser vi frem til, forklarer Hans Bjørn.

Udover at TVIS kan se frem til et to-cifret millionbeløb som engangsbeløb, så medfører Landsskatterettens kendelse, at TVIS’ afgifter på en del af varmen fra SHELL-Raffinaderiet vil falde. I år svarer det til en besparelse på 8 millioner kroner, som er inkluderet i den samlede overdækning på de 37 millioner kroner.