TVIS ansætter ny administrerende direktør

Indsendt af lja@tvis.net den 19. juni 2018, kl. 8:31
Kategori: 

Jørgen Nielsen starter som administrerende direktør i TVIS den 1. august og overtager dermed stillingen efter Hans Bjørn, som går på pension.

Jørgen Nielsen har en lang karriere som topchef i energibranchen med sig i bagagen og har blandt andet været direktør i Vattenfall A/S. Han kommer senest fra en stilling som Udviklingsdirektør i Dansk Fjernvarme

”Vi har med ansættelsen af Jørgen Nielsen fået en faglig stærk og strategisk orienteret direktør, der med sikker hånd kan fortsætte arbejdet med at føre TVIS ind i en fremtid med stadig mere fokus på vedvarende energi og vores mål om, at den billige og grønne fjernvarme skal kunne komme endnu flere borgere til gode i Trekantområdet", siger TVIS’ bestyrelsesformand, Lars Schmidt.

Baggrund i kraftvarme-branchen 

Jørgen Nielsen startede erhvervskarrieren som rådgiver i COWI i 1990 og i 2002 skiftede han til Elsam, som Vattenfall senere opkøbte store dele af. I 2009 til 2011 var han strategichef for Vattenfalls kraftvarmeproduktion i Sverige, Finland og Danmark. I 2011 blev han direktør for Thermal Operations i Vattenfall, endvidere blev han i 2012 også administrerende direktør for Vattenfall A/S i Danmark.   Derudover har Jørgen Nielsen beklædt mange bestyrelsesposter og tillidshverv, primært i energisektoren samt i Dansk Industri.  

”Jeg glæder mig til opgaven med at sikre fjernvarmen en fortsat markant rolle i den grønne omstilling, og ser frem til at kunne være bindeled i samarbejdet med vores ejerkommuner og varmeselskabet samt med både nuværende og kommende leverandører. TVIS skal være garant for fortsat at sikre en stabil, effektiv og ansvarlig energiforsyning til borgerne i Trekantområdet i mange år fremover”, siger Jørgen Nielsen

Jørgen Nielsen er Cand.scient., exam. oecon,  uddannet kemiker med bifag i økonomi fra Aarhus Universitet og har en Executive MBA fra Henley Business School.