Stormen ramte også fjernvarmen

Indsendt af lja@tvis.net den 30. oktober 2013, kl. 12:30
Kategori: 

En voldsom storm væltede ind over Danmark i mandags og lammede trafikken og manges mulighed for at overholde deres aftaler omkring i det danske land. Fjernvarmen blev også påvirket kortvarigt i Kolding og Fredericia, da Skærbækværkets pumper blev ramt af strømsvigt omkring kl. 15.30. Da det ikke var forsvarligt at gå ud i vejret for at genstarte pumperne på SKærbækværket, så det ud til, at der ville opstå et længere udfald i leveringen af varme. Det lykkedes dog at få en af pumperne op og køre, så der kun var et fem minutters udfald i Fredericia.

TIl gengæld fik fjernvarmeforbrugerne i Kolding et lidt længere udfald udfald, da TAS' ovnlinjer svigtede, og det tog halvanden time, før varmen vendte tilbage til den del af Trekantområdet. TAS er først kommet op og køre på fuld kraft igen til morgen i dag, onsdag. TRE-FOR i Kolding aftager, så meget de kan fra TAS, som det er muligt, og eventuelt varme derudover ledes til TVIS, som fordeler det videre i systemet til resten af Trekantområdet.

Det er de færreste indbyggere, der rent faktisk vil have opdaget, at der har været et kortvarigt udfald på varmen i deres radiatorer.