Se fjernvarmen!

Indsendt af lja@tvis.net den 4. april 2018, kl. 12:36

Hvordan viser man fjernvarme? Hvordan kan man se og sanse den? For vi kender det alle sammen, at det vi kan se, mærke og få fingrene i er væsentligt nemmere at forstå, end det vi bliver forklaret. Ombygningen af Skærbækværket gav os mulighed for entydigt at formidle en række fordele ved fjernvarmen i Trekantområdet, som man nemt tager for givet. Samtidigt gav det noget at se på, og det var en unik mulighed, som TVIS måtte udnytte med en kampagne i tre trin.

 

TRIN 1: 95%-bannerkampagne

• 17 bannere i fire kommuner

• Indpakninger/streamers til TVIS’ og fjernvarmeselskabernes biler 

• Avisannoncer til web og tryk - øgede trafikken på tvis.net med 11%

 

TRIN 2: Indvielse – 300 inviterede gæster

• Samarbejde med Ørsted om udstilling og presseindsats

• H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog, hvilket skabte meget stor opmærksomhed

 

 

TRIN 3: Åbent Hus -2700 gæster

  • Samarbejde med:
  1. Ørsted som stod for faciliteter og rundvisning. TVIS stod for messeområde i Blok 3 med 15 udstillere.
  2. fjernvarmeselskaber om 7 stande
  3. Dansk Fjernvarme om Varmens Dag
  4. Kommunerne om stande om klimastrategier
  • Målrettet presseindsats før, imens og efter
  • sociale medier; vi oprettede vores egne og lånte kommuner og relevante samarbejdspartneres
  • Konkurrencer, legeområder og gimmicks

Fjernvarmen er konkurrenceudsat

Vi  er konkurrenceudsatte overfor individuelle varmeløsninger. Dem, der vælger at bygge nyt hus, kan vælge mellem flere andre løsninger, og det er der flere, der gør. Måske fordi de ikke ved, at fjernvarmen er billigst, hvis man kan få den. Måske ved de heller ikke, at fjernvarmen i Trekantområdet er den mest miljøhensynsfulde varmeløsning. Man kan med rimelighed kalde fjernvarme for et lavinteresse-område, men det skyldes jo, at det virker, og at vi kan tage det for givet. Forsyningsstabiliteten er meget høj. Det kræver en meget lille indsats fra den enkelte forbruger. Det er muligt, at mange har en radiator, men de er en undseelig del af inventaret. Fjernvarme-unit er gemt væk, rørene ligger måske i gulvet, og de er også svære at finde i landskabet, fordi de er gravet ned. Fjernvarmeselskaberne (og TVIS) fungerer efter et hvile-i-sig-selv-princip, hvilket vil sige, at formålet ikke er at øge profit, og der er ikke kultur for at gøre meget væsen af sig i markedsføringsforstand. Det er vigtigt, at vi gør noget for at udbrede kendskabet til fjernvarmen, da salgsargumenterne er entydigt positive.

 

Kampagne på tværs af platforme

Der er mange måder at minde forbrugerne om fjernvarmens fortræffeligheder, især når muligheden byder sig, som det er tilfældet med TVIS’ beslutning om Skærbækværkets ombygning. Formålet har ikke været en salgsindsats, men derimod at gøre fjernvarmen synlig på forskellige platforme med et gennemgående enkelt budskab, som vi kan stå inde for i fællesskab med fjernvarmeselskaberne. Formuleringen var konstrueret, så den både indbød til eftertanke, men det vigtigste budskab kunne også stå alene, hvis man for eksempel i forbifarten ikke nåede at få det hele med.

 

Normalt indbefatter TVIS’ målgrupper ikke slutforbrugerne, da det er en relation forbeholdt fjernvarmeselskaberne. Derfor måtte vi bygge en relation op fra bunden på sin vis og benytte de platforme, vi havde tilgængeligt. Vi har alle meget forskellige medievaner, og det var vigtigt at udvikle et ensartet visuelt udtryk og budskab, som kunne gå igen på tværs af mange platforme.

 

En gul, varm farve blev det gennemgående tema sammen med ikoniske illustrationer af den velkendte radiator koblet sammen med grønne blade og et egern for at antyde forbindelsen mellem varmeforbruget og miljø-hensynet. 

 

Læs mere i vores årsberetning for 2017