Nyheder

Her finder du alle de nyheder der har været publiceret på www.tvis.net. Du kan søge i nyhederne ved hjælp af filtreringen til højre herfor.

God læselyst!

Fakta om biomasse-varme i Trekantområdet

Af lja@tvis.net

Klik på brochuren for at læse mere om vilkårene og kravene til bæredygtig biomasse   Biomasse er ikke bæredygtigt, fordi det er træ. Det er sourcingen, der skal være bæredygtig, og næsten 100% af den mængde træflis, som Ørsted har sourcet til Skærbækværket i 2019 er certificeret bæredygtigt.

Læs mere
23 tons fastspænding fjernes fra fjernvarmenettet

23 tons fastspænding fjernes

Af lja@tvis.net

  Endnu en fastspænding er fjernet på TVIS' trace i Kolding på Kongehusvej. 23 tons beton og rør blev løftet op fra udgravningen tæt på Sdr. Kirkegård, fordi betonen havde slået revner, og der var trængt fugt ind til rørene. 

Læs mere

Poul Fournaise går på pension efter 33 år

Af lja@tvis.net

Poul Fournaise har været med fra starten, da TVIS strakte sig på tværs af fem kommuner, som sidenhen har slået sig sammen til fire. Han hørte om TVIS på det lokale værtshus, men øjnede en mulighed for at slå sig ned på land efter at have sejlet mange år.

Læs mere

Rapport dokumenterer bæredygtighed

Af lja@tvis.net

I 2018 modtog Skærbækværket 325.000 tons træflis, som blev til fjernvarme til omtrent 55.000 forbrugere i Trekantområdet. 83% af biomassen er certificeret bæredygtigt, ifølge en ny rapport fra Nepcon.

Læs mere

Overskudsdamp bliver til spædevand

Af lja@tvis.net

Skærbækværket afbrænder træflis, som består af 45 pct. vand. Det svarer cirka til 200.000 kubikmeter vand om året, som fordamper og ville blive ledt ud ad skorstenen og gå til spilde, hvis varmen i dampen ikke blev udnyttet.

Læs mere

Store varmepumper

Af lja@tvis.net

Fjernvarme i Trekantområdet er meget konkurrencedygtig forsyning både selskabsøkonomisk og samfundsøkonomisk. Hvorvidt der er økonomi i at konvertere til fjernvarme afhænger af det enkelte tilfælde, men overordnet set har omstillingen til biomasse stabiliseret prisniveauet i en lang årrække frem.  

Læs mere

Sider